Knopen-avonturen bij de Welpen

Vorige week zaterdag was er veel te doen in het scoutinggebouw . De landscouts waren op kamp, de waterscouts waren de boten uit het water en in hun lokaal aan het verhuizen en de welpen gingen aan de slag met hun Scouting knopen skills. Om te beginnen zijn ze bij het waterwerk gaan kijken naar onze drooglijnen en we hebben de belangrijkste knoop geleerd die daar bij nodig is namelijk de achtknoop. Daarna hebben we de platte knoop geleerd , ook te gebruiken bij EHBO. Na een kort intermezzo ( hebben jullie ooit een stalen boot aan het plafond zien hangen?) zijn we pionierpaaltjes gaan halen en hebben we de mastworp geleerd. En natuurlijk hoe je een touw goed moet opbossen. Ten slotte voor de snelle welpen heeft de leiding de kruissjorring gedemonstreerd en toen was het feest! Janneleen was jarig en trakteerde op pannenkoeken ! Heerlijk hebben we gesmuld en plots bleken de twee uur alweer voorbij. Volgende week gaan we griezelen met Halloween!

En het leren van de knopen zal erg van pas komen bij het weekendkamp… ┬áZie onderstaande foto!

!img_0917-1

Door Nick van den Hoogen op 29 oktober 2016