Vredeslicht 2016

Persbericht: Boxmeerse scouts halen dit jaar het vredeslicht op in Wenen.

Een traditie die geboren is in het jaar 1986 wordt vandaag de dag nog brandend gehouden: 30 jaar geleden werd in het teken van een liefdadigheidsactie voor gehandicapte kinderen het vredeslicht voor het eerst opgehaald in Israƫl en per vliegtuig naar Linz gebracht. Toentertijd werd het licht verspreid in Oostenrijk, onder meer door de nationale Scouting organisatie. In 1988 verliet het licht voor het eerst Oostenrijk. In de jaren die daarop volgden haalden steeds meer Europese Scouting groepen het licht op in Wenen. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede.

Dit jaar reizen twee Boxmeerse scouts af naar Wenen om het vlammetje naar Nederland te brengen. Tegelijkertijd met de Vredeslichtmanifestatie in Utrecht zal Scouting Boxmeer haar deuren openen voor iedereen die het vredeslicht wil ophalen. Op zaterdag 17 december 2016 is eenieder welkom tussen 11:00 en 14:00 om een eigen lantaarn te ontsteken met het vredeslicht. In de donkere dagen rond kerst kan iedereen een lichtje gebruiken. Scouting Boxmeer zal haar kampvuur die dag ook ontsteken met het vredeslicht en er zal koffie en thee voor de liefhebber aanwezig zijn.

Meer informatie kun je lezen op de website van het Vredeslicht

Door Nick van den Hoogen op 2 december 2016