Landscouts

Welkom bij de Landscouts

De Landscouts zijn jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar oud. Bij de Verkenners wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten?

Een Verkenner ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken.

Als je lid wordt van de Scouts krijg je te maken met je eigen ploeg. Het is een groepje van ongeveer zes Scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De een is een kei in pionieren, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In een ploeg leer je van elkaar.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad met kaart en kompas.

Met ingang van het seizoen 2020-2021 draaien wij op donderdagavond van 19.00 – 21.00

Leiding

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dan het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

SOCIAL Scouts 1
IMG_0103-009

Programma

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 bent en naar de Explorers gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.

Algemene informatie

Leeftijd

11 - 15 jaar

Tijden

Donderdag 19.00 - 21.00

Contactpersoon

Ingrid Veekens
Stuur een mail