Waterscouts

Welkom bij de Waterscouts

Bij de waterscouts draait alles om water. Trekt de wind goed aan, dan begint het al te kriebelen: we gaan het water op! Klapperende zeilen, de wind door je haren en het gevoel van vrijheid op het water.

De waterscouts beschikken over drie Lelievletten; “Dhungess” (zeilnr .178), “Glenkin” (zeilnr. 1246) en “Anton” (in bruikleen van Scouting GabriĆ«l uit Mook). Met deze vletten kan zowel geroeid als gezeild worden en dankzij grote luchtkasten zijn ze onzinkbaar. Daarnaast hebben we een Lelieschouw “Loch Fyne” (zeilnr. 31). Dit schip is een slag groter dan een vlet, en heeft karakteristieke antieke zijzwaarden.

Winter activiteiten

In de winter zijn er andere activiteiten als kaart- en kompastechnieken, pionieren en wordt er winteronderhoud aan de boten gedaan. Hierbij hoort het schuren en lakken van het houtwerk (vlonders, masten, roeiriemen, doften) maar ook het schoonmaken, schuren en verven van de boten zelf. Dankzij een garagedeur in de loods kunnen de boten binnen onderhouden worden!

De groep

De waterscouts draaien afhankelijk van het seizoen op verschillende tijden. Tijdens het zeilseizoen (april – oktober) draaien zijn we van 9:30 tot 12:30 op het water met de jachthaven van WSV Boxmeer als ‘thuishaven’. Tijdens het winterseizoen draaien we in de blokhut groep van 10:00 tot 12:00. Je kunt gerust een keer komen kijken, maar maak van tevoren even een afspraak al je wilt komen (stuur een e-mail naar [email protected]). De groep is gemengd, dus zowel meisjes als jongens zijn welkom.

Algemene informatie

Leeftijd

11 - 15 jaar

Tijden

Zaterdag 9:30 - 12:30

Contactpersoon

Chantal Gerritsen
Stuur een mail