Welpen

Welkom bij de Welpen

De jongste speltak van Scouting Boxmeer heet de welpen.

De welpen zijn meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar oud, met afhankelijk van het kind, af en toe wat uitzonderingen op deze leeftijdsgrenzen. Ze ‘spelen’ in verschillende spelgebieden, dit betekent dat we proberen alles aan bod te laten komen; sport, spel, knutselen, muziek, toneel, natuur, wetenschap, samenwerken, scouting technieken enz, enz.

De leiding

De leiding is verplicht een cursus voor leidinggeven te doen en te behalen waardoor de ouders er zeker van kunnen zijn dat de leiding weet wat ze doet. Ook moet in ieder geval 1 leiding een kampeercursus behalen en 1 leiding een EHBO-diploma hebben.

De welpen krijgen een overzicht van het programma voor een aantal maanden met hierop een omschrijving van de activiteiten.

De opkomst

Elke zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur en soms langer komen we samen om ons spel te spelen. Ook gaan we minstens 2 keer per jaar tussendoor op kamp en is er een zomerkamp van 5 nachtjes.

Elke bijeenkomst komt het grootste gedeelte van de kinderen opdagen, dus voor hen geldt waarschijnlijk hetzelfde als voor de leiding, de welpen zijn gewoon heel erg leuk!!

Algemene informatie

Leeftijd

7 - 11 jaar

Tijden

Zaterdag 10:00 - 12:00

Contactpersoon

Natascha Jansen
Stuur een mail